Contact opnemen

Denk aan uw eigenarenbelang

Wij komen regelmatig op schade adressen in een appartementen gebouw met een vereniging van eigenaren (VVE). Als daar schade is, dan wordt een deel van de schade vergoed door de verzekering van de gedupeerde (de persoon of personen die schade hebben). Een ander deel wordt vergoed door de polis van de VVE van het gebouw. Wij merken te vaak dat er geen dekking is voor het eigenarenbelang. Dat is de reden dat wij in deze tekst aandacht besteden aan het eigenaren belang.

Als je in een appartement woont, dan heeft u de volgende verzekeringen minimaal nodig:

  • Inboedelverzekering, die dekt de schade aan alle spullen die niet aard- en nagelvast aan je appartement vastzit bij diefstal, storm, lekkage of brandschade.
  • Opstalverzekering, die wordt afgesloten door de VVE dekt onverwachte schade aan het pand. Als het pang getaxeerd is, kan het zijn dat de aangebrachte verbeteringen meeverzekerd (eigenarenbelang) zijn.
  • Eigenarenbelang verzekering, is bedoeld om de zaken te verzekeren die de eigenaren zelf na de bouw zijn aangebracht ter verbetering van het appartement en aard- en nagelvast zitten.
    Wist u dat uw eigen meubels, kleding en andere spullen gedekt zijn onder uw inboedelverzekering? Geweldig!

Wist u ook dat uw vloer, uw behang en uw keuken 100% gedekt is onder het eigenarenbelang? Dat is helemaal top.

Wist u ook dat u altijd even moet kijken naar de polissen om te controleren of alles wel goed verzekerd is? Dus ook uw eigenarenbelang wel goed genoeg verzekerd is, hetzij onder de polis van de VVE, hetzij onder uw eigen polis? Dan weet u zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Twijfelt u na het lezen van deze tekst? Neem dan even contact op met uw VVE contactpersoon en uw verzekering om het te controleren. In geval van schade heeft u al genoeg ellende aan uw hoofd, dan wilt u niet horen dat uw verzekering niet goed geregeld was.

Mocht u onverhoopt schade hebben, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag bij om alles goed te regelen, samen met de contactpersonen van uw verzekering.

Gepost op: 10 mei 2023
Categorie: Schade

Andere nieuwsartikelen

Scroll up